Timovi slastičara krajem siječnja iduće godine pokazat će svoja znanja i vještine izrađujući slastice na temu „Klimatske promjene“.
Coupe du Monde de la Pâtisserie, međunarodno je događanje koje predstavlja sve slastičarske profesije u svijetu, a veliko finale održat će se 20. i 21. siječnja 2023., u sklopu sajma Sirha Lyon u Lyonu, u Francuskoj.
Više od 50 zemalja sudjeluje na nacionalnim i kontinentalnim natjecanjima na kojima se odabiru kandidati za veliko finale. Tema ovogodišnjeg finala je „Klimatske promjene“, a na finalu će sudjelovati kandidati iz 20 odabranih zemalja. Tijekom natjecanja, po 3 slastičara i to specijalist za sladoled, stručnjak za šećer te proizvođač čokolade udružuju snage kako bi odgovorili na izazove u svojim područjima. Na ovom se natjecanju slastičarstvo podiže na potpuno novu razinu, a kandidati dijele svoje vještine, pokazuju svladane tehnike te predstavljaju svoju kulturu.
Više od slastičarskog natjecanja, Coupe du Monde de la Pâtisserie je revolucija koja podiže slastičarsku umjetnost na potpuno novu razinu, gdje timovi iz cijelog svijeta mogu podijeliti svoje vještine, pokazati svoju tehniku i predstavljati svoju kulturu.
Na posljednjem izdanju ovog prestižnog natjecanja pobjedu su odnijeli predstavnici Italije, dok su drugi bili Japanci, a treći Francuzi.
Izvor: cmpatisserie.com
Fotografija: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie