Uz veseli cheesecake koji nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe dan je odmah ljepši.
Sastojci
Podloga
- 250 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- 4 žlice mlijeka
Krema
- 500 g sira mascarponea
- 200 g sirnog namaza
- 200 g bijele čokolade
- 4 listića želatine
- 0,5 dl mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Preljev
- 300 g malina ili jagoda (može i smrznuto voće)
- 2 žlice šećera
- 1 žlica oštrog brašna
Priprema
Podloga
Umiješati mljeveni keks, otopljeni maslac i mlijeko. Doraditi smjesu rukom. Podlogu kalupa promjera 24 cm namazati maslacem, a rub obložiti acetatnom folijom. Smjesu utisnuti u kalup. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema
Želatinu preliti mlijekom i ostaviti nekoliko minuta.
Sir i namaz sobne temperature mutiti mikserom, dodati otopljenu čokoladu uz stalno mućenje mikserom. Umiješati ekstrakt vanilije.
Želatinu i mlijeko grijati na laganoj vatri dok se želatina ne otopi te smjesu uliti u pripremljenu kremu uz stalno mućenje mikserom.
Kremu uliti u pripremljen kalup te tortu spremiti u hladnjak na 10 sati.
Ukloniti obruč kalupa, skinuti acetatnu foliju te rezati kriške. Ukrasiti preljevom od maline i voćem po izboru.
Preljev
Svježe maline (smrznute je potrebno otopiti) usitniti u blenderu te procijediti. Soku dodati šećer i brašno te kuhati nekoliko minuta. Ohladiti.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]