Sigurno vam se bar jednom prilikom izrade slastice za koju je potrebno koristiti otopljenu čokoladu, dogodilo da otopite previše i ne znate što napraviti s ostatkom pa ga ili pojedete ili bacite. Upravo ovaj savjet olakšat će vam muke i otkriti kako skladištiti te za što upotrijebiti jednom otopljenu čokoladu.
Ukoliko ste otopili previše čokolade dok ste izrađivali slastice, ne očajavajte jer imamo rješenje. Za početak ostatak otopljene čokolade izlijte na pladanj ili lim za pečenje koji ste prekrili masnim papirom.
Ovaj je korak važno napraviti prije no se čokolada počne stvrdnjavati. Otopljenu čokoladu razvaljajte, odnosno raširite po cijeloj površini masnog papira. Tako pripremljenu čokoladu stavite na kratko u hladnjak kako bi se stvrdnula, a nakon toga ju prelomite na komade i pospremite u vrećicu s patentnim zatvaračem kako biste čokoladu u potpunosti zaštitili.
Čokoladu pripremljenu na ovaj način možete čuvati u hladnjaku do nekoliko mjeseci.
Komadiće ohlađene čokolade možete koristiti za sjeckanje na manje komadiće koji će vam poslužiti kao dekoracija, posip ili kao dodatak tijestu za keksiće, muffine, fudge, brownie ili bana bread prije pečenja.
Izvor: tastingtable.com