Obožavamo čokoladu, ali u toplijem dijelu godine puno češće biramo voćne recepte poput ovog za voćnu tortu koji nam dolazi s bloga Gurmanka autorica Lidije Osmak.
Sastojci
(za kalup promjera 20 cm)
Podloga
- 200 g usitnjenih čajnih kolutića
- 120 g maslaca
Krema
- 250 ml Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
- žlica arome vanilije
- žlica soka od limuna i naribana korica
- pola vrećice želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
I još
- svježe voće po izboru
- svijetli preljev zatorte
Priprema
Podloga
Kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Ostavite ga u hladnjaku dok ne završite s pripremom kreme.
Krema
Mikserom izradite jogurt i šećere.
Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
Dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u hladnjak da se krema stisne.
Za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota, ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem.
Kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici.
Tortu dobro rashladite prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka