Nataša Pralica s bloga Natašine slastice danas nam donosi recept za voćni kolač s mascarpone sirom – budući da se ne peče, kao stvoren je za ove ljetne vrućine.
Sastojci
Podloga
- oko 150 g petit keksa
Voćni dio
- 400 g malina
- 100 g šećera
- 200 ml vode
- 1 puding od vanilije
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 2 žlice Nutelle ili nekog drugog tamnog eurokrema
- 400 ml vrhnja za šlag
I još
- čokolada za kuhanje (za dekoraciju)
Priprema
Podloga
Prvo kekse poslažite na pladanj s obručem dimenzija 24×29 cm. Kekse možete složiti i u lim za pečen. Nije ih potrebno umakati u mlijeko.
Voćni dio
Oprane maline dodajte u lonac zajedno sa šećerom i sto mililitara vode.
Maline kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekšaju.
Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte puding s ostatkom vode.
Ukoliko ne volite koštice od malina procijedite ih kroz cjediljku.
Vratite maline da prokuhaju.
Sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.
Vratite puding da se skuha.
Čim ga sklonite s vatre prelijte ga preko pripremljenih keksa i ostavite da se dobro ohladi.
Krema
Mascarpone izmiksajte s omekšalom nutellom ili nekim drugim eurokremom.
Posebno izradite šlag, ali nemojte ga premutiti. Šlag dodajte mascarpone siru i sve sjedite špatulom.
Pripremljenu kremu rasporedite preko voćnog dijela.
Izribajte čokoladu za kuhanje.
Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da keksi omekšaju, a krema se stegne.
Fotografija: Natašine slastice