Evo nam i prvog recepta Nikoline s Instagram profila nikols_cuisine – pripremite i vi staklenku najslađeg namaza.
Sastojci
- želin
- jagode
- mahuna vanilije
- sok jednog limuna
Priprema
Količina jagoda i šećera ili nekog drugog voća po izboru piše na poleđini pakiranja želina kojeg izaberete.
Jagode operite, očistite i izrežite na manje komade.
Izmiješajte ih dobro sa želinom i stavite na vatru kuhati, dodajte šećer (ako je potrebno tj. ako jagode nisu dovoljno slatke), limunov sok, očišćenu mahunu vanilije i koru i stalno miješajte.
Nakon 3 minute kuhanja voća, marmelada je gotova! Propasirajte ju po želji i prelijte odmah u staklenke, dobro zatvorite i okrenite naopačke (neka stoje na poklopcu) potpuno ohlađene pospremite u hladnjak ili ostavu.
Napomena
Za gušću marmeladu uklonite žlicom pjenicu koja se stvara prilikom kuhanja po vrhu.
imun dodam kao dodatno osvježenje i da mi se sačuva lijepa crvena boja marmelade.
Fotografije: Nikols_cuisine