Za adekvatnu prezentaciju vrhunske torte potreban je i lijepo odrezan komad torte – evo kako postići savršeni komad.
Koliko vam se puta dogodilo da izradite savršenu tortu, besprijekorno dekoriranu i onda prilikom rezanja pola torte ostane na nožu? Kako biste to izbjegli donosimo vam savjet za uspješno rezanje torte.
Osim kvalitetno i oštrog noža, za rezanje torti ključna je još jedna stavka, a to je topli nož.
Jedan od načina je nož protrljati krpom koja je navlažena vrućom vodom kako bi se zagrijao, a istovremeno navlažio što će omogućiti lakše klizanje kroz tortu.
Osim ove metode, može se i zagrijavati nož na plameniku nekoliko sekundi te zatim rezati, a još jedno rješenje koje će olakšati prolazak noža kroz tortu jer umakanje noža u kipuću vodu koji je potrebno blago prosušiti prije rezanja svakog idućeg komada torte kako se ne bi navlažila glazura.
Ukoliko nemate mogućnost zagrijavanja noža svakako tortu jako dobro prohladite jer će to smanjiti mogućnost raspucavanja glazure i lijepljenja kreme na nož.
Izvor: tastingtable.com