Trešnje i pistacija odlično su se spojile u ovom divnom receptu za semifreddo koji je s nama podijelila Ana Raguž s bloga Tirkizna.
Sastojci
- 1 jaje
- 3 žumanjka
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 350 ml slatkog vrhnja
- 400 g očišćenih svježih trešanja
- 40 g nasjeckanih pistacija
- korica jednog limuna
Priprema
Obložite duguljasti, uski kalup dva puta prozirnom folijom i ostavite sa strane.
Miksajte jaje, žumanjke sa šećerima dok krema ne postane bijela. Stavite kremu na vatru, iznad lončića s ključalom vodom. Miješajte 10 minuta dok krema ne postane gusta i blijede boje. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kad se krema ohladi, lagano špatulom umiješajte šlag od slatkog vrhnja. Dodajte polovice trešanja, nasjeckane pistacije i koricu limuna. Sve sastojke sjedinite nježno špatulom.
Smjesu ravnomjerno nanesite u pripremljeni kalup i zamrznite 24 sata.
Prije posluživanja, izvadite semifreddo pomoću prozirne folije (samo povucite foliju iz kalupa).
Fotografija: Tirkizna