Tonka Radić nam je ovaj recept poslala još u vrijeme dok smo svi zbog korone bili zatvoreni u svojim domovima – nadamo se da vas želja za iskušavanjem novih recepata u međuvremenu nije napustila i da ćete što prije isprobati whoopiese po njezinom receptu.
Sastojci
Biskvit
- 250 g brašna
- 60 g kakaa
- 1 ½ žlicice sode(možete je mijenja praškom za pecivo)
- malo soli
- 115 g maslaca (sobne temperature)
- 180 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 ml mlijeka
Krema
- 100 g bijele čokolade
- 200 g mascarponea
- 20 g šećera
- 100 ml vrhnja za šlag
Priprema
Biskvit
U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke. Brašno treba prosijati kao i kakao i u to dodate sodu.
Zatim stavite miksati maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije te miksajte i dalje. Tada dodajte suhe sastojke i miksajte, ali polako da vas brašno cijele ne zapraši.
Dok miksate polako dolijevajte mlijeko.
Pripremite masni papir i s dvije žličice za kavu stavljate malu količinu smjese, neka vam imaju oblik kruga.
Ako niste zadovoljni navlažite ruke i oblikujte rukama. Ostavite malo mjesta između njih jer će se raširiti tijekom pečenja.
Stavite ih u ugrijanu pećnicu na 180° ccc 10 minuta.
Krema
Otopite bijelu čokoladu. Miksajte mascarpone sa šećerom. Posebno izmiksajte vrhnje za šlag.
U mascarpone dodajte bijelu čokoladu te šlag i polako mikserom sve skupa sjedinite.
Gotovom kremom nadjenite jedan krug whoopie, a zatim nježno poklopite drugim kako krema ne bi prešla preko ruba.
Napomena
Whoopie možete oblikovati i žlicom za sladoled, ali meni su onda preveliki, nisu mi estetski lijepi, ni prikladni za jelo.
Fotografije: Tonka Radić