Voćni kolač koji je gotov u petnaestak minuta pravi je izbor za dane kada nam se ne da paliti pećnicu – baš takav recept donosi nam Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.
Sastojci
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 300 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera u prahu
I još
- 320 g petit keksa
- 200 ml mlijeka
- 4-5 banana
- oko 400 g jagoda
- oko 400 g kivija
Dekoracija
- bijela čokolada
Priprema
Kekse umačite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 21 x 28 cm.
U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Sastojke miksajte dok ne dobijete lijepu čvrstu kremu.
Tanak sloj kreme rasporedite preko keksa.
Banane režite prije slaganja da ne potamne te ih složite na kremu.
Rasporedite tanak sloj kreme.
Kekse umačite u mlijeko, slažite ih preko kreme.
Rasporedite tanak sloj kreme.
Poslažite narezane jagode.
Premažite tanak sloj kreme.
Kekse umačite u mlijeko i slažite u kalup.
Rasporedite tanak sloj kreme.
Poslažite narezan kivi.
Premažite ostatak kreme.
Naribajte bijelu čokoladu.
Kolač stavite u hladnjak i čuvajte do posluživanja.
Fotografije: Natašine slastice