Marija Herjavić Jerkić nam ovaj ponedjeljak sladi odličnom tortom koju će zasigurno voljeti svi ljubitelji kave u slasticama.
Sastojci
Biskvit
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 100 g mljevenih badema
- 50 g gustina
Krema
- 200 g bijele čokolade
- 2 paketića 2u1 kave
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarponea
I još
- kakao za posip
- rum
Priprema
Biskvit
Čokoladu i maslac otopiti te pustiti da se malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati čokoladu i maslac te bademe i gustin. Smjesu izliti u kalup obložen masnim papirom i peći na 200 stupnjeva 20-25 minuta.
Krema
Otopiti bijelu cokoladu i u njoj razmutiti 2u1 kavu ili dodati jaču tursku kavu. Pjenasto umutiti vrhnje i mascarpone, pa kad se stegne, dodati čokoladu s kavom.
Slaganje
Ohlađeni biskvit malo poškropiti rumom, premazati kremom i posipati kakaom.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić