Nataša Pralica s bloga Natašine slastice dan nam sladi Snickers kockama – isprobajte i vi ovaj recept.
Sastojci
Biskvit
- 80 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 20 g kakao praha
- 5 jaja
- 100 g šećera
Karamel
- 220 g šećera
- 100 g margarina ili maslaca
- 160 ml vrhnja za šlag
- ½ žličice soli
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag
Ganache glazura
- 150 g mliječne čokolade
- 30 ml ulja
- 70 g sjeckanog kikirikija
Priprema
Biskvit
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte kakao prah i sjedinite.
U zdjelu stavite bjelanjke i miksajte da dobijete čvrsti snijeg.
Posebno u drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke i šećer. Dodajte pripremljeno brašno i miksajte. Potom dodajte malo pripremljenih bjelanjaka te miksajte. Dodajte ostatak bjelanjaka i sjedinite pjenjačom.
Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 16 x 24 cm.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Biskvit ostavite da se ohladi.
Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela.
Prebacite ga na pladanj i postavite obruč.
Karamel
U lonac stavite šećer. Istopite ga na laganoj temperaturi.
Dodajte narezani margarin ili maslac i miješajte da se istopi. Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte sol i miješajte.
Karamel sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.
Krema
U zdjelu stavite mascarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i vrhnje za šlag.
Miksajte da dobijete lijepu kremu.
Slaganje
Preko biskvita rasporedite dio kreme. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite kremu uz rub.
Rasporedite karamel. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite ostatak kreme i poravnajte.
Postavite drugi biskvit.
Kolač stavite u hladnjaku preko noći. Ohlađenom kolaču odvojite i uklonite obruč.
Ganache glazura
Preko narezane mliječne čokolade prelijte ulje. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Dodajte nasjeckani kikiriki.
Ganache rasporedite po cijelom kolaču.
Kolač stavite u hladnjak da se ganache stegne.
Fotografije: Natašine slastice