U novi radni tjedan svojim receptom za lagani kolač od višanja uvodi nas Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
Nadjev od višanja
- 1 staklenka kompota od višanja
- 9 žlica šećera
- 8 žlica griza
Krema od vanilije
- mlijeko (količina prema uputstvu na pudingu)
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 250 g maslaca
I još (za ukrašavanje)
- 400 ml slatkog vrhnja
- višnje
- čokolada
Priprema
Nadjev od višanja
Staklenku kompota od višanja procijedite i izmjerite koliko ima tekućine.
Trebat će vam 800 ml tekućine tako da soku od višanja dodajte vode do potrebne količine.
Tekućini dodajte višnje i šećer te kuhajte desetak minuta dok ne prokuha, dodajte griz i kuhajte još 5 minuta dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Dobiveni nadjev izlijte u navlaženi uski lim ili njome napunite čaše za desert do pola.
Krema od vanilije
Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputstvu na vrećici i u vruće dodajte maslac te sve dobro izradite mikserom.
Dobivenu kremu prelijte preko nadjeva od višanja koji se već malo stisnuo.
Ukrašavanje
Ostavite desert da se dobro rashladi i ukrasite slatkim vrhnjem, voćem, čokoladom…
Fotografija: Gurmanka