U zimskoj sezoni svaki dan bismo mogli jesti keksiće pa su nam ovi od limuna, čiji recept potpisuje Marija Herjavić Jerkić, došli kao naručeni.
Sastojci
- 220 g glatkog brašna
- 110 g oštrog brašna
- 160 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 110 g šećera
- korica jednog limuna
I još
- šećer u prahu
- malo limunovog soka
Priprema
Sve (hladne) sastojke za tijesto dobro umijesiti da se povežu u kompaktnu smjesu. Naribanu koricu domaćeg mirisnog limuna po potrebi dodatno sa šećerom samljeti u mlincu za kavu kako ne bi začepili rupice ako se bira modlica s manjim rupicama.
Pomoću mašine izraditi kekse željenog oblika. Peći na 180°C 10 minuta.
Od šećera u prahu i malo limunovog soka napraviti gusti icing (gustoća poput kreme za lice) i time prešarati ohlađene keksiće.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić