Jesu li keksi ili su kocke? Odgovor na to pitanje doznajte sami nakon što isprobate recept koji je s nama podijelila Irena Gavran s bloga Pregacha.
Sastojci
- 170 g otopljenog i prohlađenog maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- 50 g običnog šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 200 g brašna
- 130 – 150 g tamne ili mliječne čokolade
I još
- po želji možete posuti nekim čokoladnim namazom prije pečenja
Priprema
Upalite pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje i malo namastite.
Maslac i oba šećera sjedinite kuhačom u većoj posudi za miksanje.
Uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju.
Dodajte prosijano brašno sa soli i lagano sjedinite smjesu.
Dodajte nasjeckanu čokoladu na sitno i opet promiješajte.
Smjesu istresite u kalup (možete posuti s nekoliko žličica čokoladnog namaza) i stavite peći.
Pecite 20 – 25 minuta, dok ne posmeđi.
Pustite da se prohladi pola sata, a onda izrežite na kockice, prutiće ili kako vam drago.
Fotografije: Pregacha