Recept za ledene kocke s jagodama s nama je podijelila Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld – isprobajte ga i vi.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 150 g kristal šećera
- 2 žlice mlijeka
- 80 g glatkog pšeničnog brašna TIP 550
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
Krema
- 1 l mlijeka
- 150 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g pšeničnog brašna TIP 550
- 80 g gustina
- 200 g margarina sobne temperature
I još
- cca 500 g svježih jagoda
- 1 crveni preljev za torte
Priprema
Biskvit
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pjenasto izmiksajte u čvrsti snijeg te odložite na kratko sa strane. Potom žumanjke pjenasto izmiksajte sa 150 g kristal šećera. Zatim dodajte 2 žlice mlijeka i još kratko izmiksajte pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Izmiksajte. Na kraju u smjesu dodajte i izrađeni snijeg od bjelanjaka. Sjedinite s pjenjačom.
Lim za pečenje dimenzija 24 x 34 cm obložite papirom za pečenje te ulijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite na 180°c cca 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
Krema
U dublju zdjelu dodajte 700 ml mlijeka, kristal i vanilin šećer pa stavite kuhati. U drugu zdjelu dodajte preostali dio mlijeka i pomiješajte s brašnom i gustinom. Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke i miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu ohladite te u ohlađenu dodajte 200 g izrađenog margarina. Izmiksajte.
Slaganje
Kremu rasporedite preko biskvita i dobro poravnajte. Na nju posložite jagode prerezane po pola te zalijte crvenim preljevom za torte pripremljenom prema vrećici.
Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Fotografija: Kristina Nekić