Ako više ne znate što pripremiti za doručak, mi vam donosimo recept za granolu koji nam stiže s bloga Pregacha naše autorice Irene Gavran koji će vam svakako donijeti slatki početak dana.
Sastojci
- 250 g zobenih pahuljica
- 100-125 g raznih orašastih plodova
- 100 g maslaca od kikirikija
- 3 žlice otopljenog kokosovog ulja
- 80 g meda
- 2 žlice ekstrakta od vanilije
- dobar prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- po želji još 100 g tamne čokolade nasjeckane na sitnije komadiće
Priprema
Zagrijete pećnicu na 170 stupnjeva.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte zobene i orašaste plodove, a u drugu posudu ubacite maslac od kikirikija, kokosovo ulje, med, vaniliju, sol i cimet.
Smjesu stavite na laganu vatru da se malo otopi i postane tekuća, ali ne smije proključati.
Zagrijanu smjesu istresite u zobene i orašide i dobro promiješajte.
Granolu rasporedite u lim za pečenje ravnomjerno cijelom površinom.
Pecite otprilike 25 minuta, s tim da na pola izvadite i promiješate jednom smjesu, kako bi se sve fino osušilo i bilo hrskavo.
Isto tako možete ih nakon 25 minuta izvaditi, poškropiti još malo kokosovim uljem i vratiti na 5 minuta za ekstra hrskavost. Kad se ohladi, možete ubaciti sjeckanu čokoladu.
Fotografija: Pregacha