Neizbježnu slasticu mnogi će pripremati baš danas pa vam mi donosimo pregled recepata za pincu koje smo objavili na našem portalu.
Jučer smo vam na portalu donijeli tekst o tomu koje će se slastice naći na blagdanskom stolu naših suradnica. Iako će Uskrs sve dočekati s drugačijom slatkom ponudom na stolu, jedan je slastica gotovo kod svih neizbježna. Riječ je naravno o tradicionalnoj uskršnjoj slastici – pinci ili sirnici.
Ukoliko ste i vi među onima koji danas pripremaju ove mirisne slastice, naš vam je pregled do sada objavljenih recepata svakako dobrodošao.
Pinca – slatki kruh
Prvi recept za pincu objavljen na našem portalu još prošle godine jest onaj koji je s nama podijelila Inga Bašić s bloga Feeding Art. Njezina je pinca obogaćena okusima slatkih, suhih brusnica te ukrašena sjeckanim bademima.
Sirnice (pince)
Naša urednica Kate dugo je tražila savršeni recept za pince, isprobavajući razne varijante dok na kraju nije došla do one, njoj savršene – da se ovaj recept svidio i vama potvrđuje i činjenica da se lani našao među najpopularnijim uskršnjim receptima.
Pinca
Nevena Josipović s bloga Mama Drama ove se godine na vrijeme počela pripremati za Uskrs pa je svoj recept za pincu, u koju idu i rum i rakija, s nama podijelila još u ožujku.
Istrijanska pinca
Kristina Radetić Bertetić s nama je, uoči manifestacije Istrijanske pince pod čerepnjon na ugnjišće, podijelila recept za tradicionalnu istrijansku pincu – baš onakvu kakvu je, uz još tri Istrijanke, i ona pripremala na samoj manifestaciji.
Fotografije: Feeding Art, kate Bošković, Mama Drama, Turistička zajednica Općine Žminj