Na našem portalu lako možete pronaći niz recepata za krafne, ali ove godine, za malu promjenu donosimo recept za čokoladne krafne koji smo pronašli na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak.
Sastojci
Biskvit
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 40 g otopljenog maslaca
- 100 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- 1 žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- 150 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
Glazura
- 150 g čokolade
- 45 g maslaca
- 75 ml mlijeka
Priprema
Biskvit
Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne.
Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol.
Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima.
Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u slastičarsku vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup.
Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.
Glazura
Otopite maslac i čokoladu te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne.
Napomena
Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita…
Fotografija: Gurmanka