Ova je nedjelja idealna za druženje na kojem ćete goste očarati kremastom tortom po receptu Antonije Jagodić za koju ne treba paliti pećnicu.
Sastojci
Podloga
- 230g mljevenog keksa
- 75g pereca ili štapića
- 135g otopljenog maslaca
Za kremu
- 500ml vrhnja za šlag
- 200g krem sira
- 100g mljevenog šećera
- 50ml preljeva od karamele
Priprema
U blender stavite perece i/ili štapiće i dobro usitnite, zatim ih pomiješajte s mljevenim keksima pa dodajte otopljeni margarin. Smjesa treba imati teksturu kao mokri pijesak. Utisnite smjesu u kalup promjera 20 centimetara. Za kremu, miksajte vrhnje za šlag i šećer, dodajte krem sir i dobro izmiksajte. U smjesu dodajte preljev od karamele – preljev sada imate za kupiti u skoro svakoj trgovini, a možete napraviti i domaći. Smjesu još malo izmiksajte da se svi sastojci povežu pa izlijte na podlogu i poravnajte. Stavite tortu u hladnjak, najbolje preko noći.
Drugi dan ukrasite po želji.
Fotografija: Antonija Jagodić