Još jedan jesenski recept u kojem je glavni sastojak dunja donosi nam Dragana Pušica s bloga Moje grne – recepti za dušu.
Sastojci
- 6-8 većih dunja
- 100 g mljevenih oraha
- 100 g suhog grožđa
- 100 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 100 ml maslaca + za podmazivanje
Priprema
Dunje oljuštiti, očistiti i izdubiti sredinu.
Pomiješati orahe, suho grožđe, šećer i cimet.
Posudu za pečenje podmazati otopljenim maslacem. Poredati dunje u posudu pa ih napuniti pripremljenim filom. Ako ima viška, nije problem, samo ga „pobacajte“ preko.
Pećnicu zagrijati na 200⁰C.
Rastopljenim maslacem preliti napunjene dunje. Staviti ih zatim u pećnicu i peći oko 45 minuta, dok lijepo ne omekšaju.
Dunje poslužiti uz karamel preljev i pripremljeni šlag ili po želji.
Fotografije: Moje grne – recepti za dušu
[print_link]