Njegove skulpture od čokolade svakodnevno očaravaju ljude diljem svijeta, a svoje znanje i trikove u izradi divovskih skulptura podijelit će s osmero natjecatelja u svojoj vlastioj emisiji koja uskoro kreće s emitiranjem na Netflixu.
Renomirani francuski slastičar Amaury Guichon razveselio je ljubitelje slastica diljem svijeta najavom vlastite TV emisije. Pripreme za emisiju trajale su više od godinu dana, a u fokusu je osam strastvenih kuhara iz različitih dijelova svijeta koji su dobili priliku naučiti tajne slatkog zanata Amauryja Guichona iz prve ruke.
Emisija pod nazivom School of Chocolate je nešto više od uobičajenih kulinarskih emisija. Osim što će ih podučavati, on će ih i kritizirati, ali na konstruktivan način kako bi stečeno znanje mogli primjeniti u budućnosti. Također, ukoliko uoči da netko od kandidata nije spreman za idući izazov, s njim će poraditi na onome što mu je loša strana. I još jedna stavka koja ovu emisiju čini drugačijom: nitko ne ispada iz showa – natjecatelji se ocjenjuju, ali ne izbacuju.
Kroz osam epizoda, kandidati će pojedinačno, ali i u timovima, izrađivati složene i ukusne slastice te divovske eksponate izrađene isključivo od čokolade. Svaka epizoda sa sobom nosi nešto posebno, od samostalnih tehničkih izazova do timskih izrada velikih čokoladnih skulptura za koje moraju osmisliti kalupe. Na kraju svakog izazova Guichon će imenovati kandidata za kojeg misli da je bio najbolji u tom području.
Guichon će imati različite uloge u emisiji, bit će istovremeno i domaćin i učitelj i sudac koji će kandidatima prenositi svoje znanje, ali i kritizirati njihove radove.
Pobjednika ove emisije očekuje nagrada u iznosu od $50,000 što je dovoljan iznos za pokretanje vlastitog posla, ali i prilika da održi masterclass u Guichonovoj školi slastičarstva u Las Vegasu.
Prikazivanje emisije School of Chocolate na Netfilxu kreće 26. studenog 2021.
Guichon je rođen 15. ožujka 1991. godine u Cannesu, no već je godinama njegova stalna adresa Las Vegas. Osim u izradi slastica, uživa u i podučavanju budućih generacija slastičara te je, zajedno s Michelom Ernotsom, osnovao „The Pastry Academy“ čije polaznike oduševljava umjetnički dizajn te čokoladna remek djela ovog svestranog slastičara kojeg zasigurno čeka svijetla i slatka budućnost.
Fotografija: Unsplash