Recept za ove brze i ukusne muffine donosi Lidija Osmak s bloga Gurmanka, a upravo njega možete iskoristiti već danas kako bi si zasladili sredinu tjedna.
Sastojci
Muffini
- 140 g šećera
- naribana korica limuna
- 2 jaja
- 110 ml ulja
- 120 ml jogurta
- žlica arome vanilije
- 220 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g smrznutih ili svježih borovnica
Posip
- 45 g smeđeg šećera
- 30 g oštrog brašna (može i bademovog)
- 30 g maslaca sobne temperature
Priprema
Za početak u posudi vilicom pomiješajte sve sastojke za posip dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju ćete ostaviti na hladnom dok pripremate muffine. Za muffine mikserom dobro izradite šećer s limunovom koricom dok limun ne pusti svoja ulja, zatim dodajte jaja pa promiješajte, a onda naizmjence ulje, jogurt i vaniliju. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli te dodajte mokrim sastojcima. Borovnice malo pomiješajte sa žlicom brašna da ne puste previše boju po tijestu i lagano ih rukom umiješajte u smjesu. Tijesto ravnomjerno rasporedite u kalupe za muffine i svaki lagano pospite s prethodno pripremljenim posipom. Pecite ih u ugrijanoj pećnici na 190°C oko 30 minuta dok ne dobiju lagano zlatnu boju. Izvadite ih i malo ohladite prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka