Lidija Osmak s bloga Gurmanka s nama dijeli recept za sočne mini kolačiće koji će izvrsno dopuniti vaš nedjleljni ručak.
Sastojci
Krema
- 250 ml mlijeka
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 2 žlice šećera
- 80 ml slatkog vrhnja
Biskvit
- 3 jaja
- 40 g šećera u prahu
- žlica arome vanilije
- 40 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
Čokoladna glazura
- 170 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za početak pripremite kremu. Od 250 ml mlijeka oduzmite 50 ml i pomiješajte puding i šećer. Ostatak mlijeka stavite da se ugrije i u njemu prokuhajte smjesu pudinga i šećera nekoliko minuta miješajući dok ne dobijete gustu kremu. Istresite kremu u posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.U hladnu kremu dodajte slatko vrhnje kojeg ste prethodno mikserom izradili u šlag i sve skupa lagano promiješajte.
Zatim pripremite biskvit. Odvojite bjelanjke i miksajte ih sa šećerom dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Dodajte žumanjke i vaniliju, a na samom kraju lagano rukom umiješajte brašno s praškom za pecivo. Smjesu možete staviti u dresir vrećicu i lagano istiskivati kolačiće na lim prekriven papirom za pečenje. Ako nemate vrećicu slažite ih malom žličicom. Peku se na 180°C nekih 6-8 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
Nakon biskvita izradite glazuru tako da usitnjenu čokoladu prelijete vrućim vrhnjem za kuhanje i miješate dok se ne otopi.
Pola kolačića okrenite na pladanj i napunite kremom te prekrijte drugom polovinom. Čokoladnu glazuru na kraju možete nanijeti pomoću vrećice ili malom žličicom.
Fotografija: Gurmanka