Ako ste se nakon Uskrsa odlučil malo odmoriti, ali ipak želite nešto slatko, odličan je izbor ovaj zdraviji cheesecake u čaši po receptu naše Nikoline Jagić s bloga Nikolina’s Kitchen. Za pripremu ovog deserta potrebno je, kako Nikolina kaže, tek nešto više od deset minuta.
Sastojci
Krema
- 100 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
- 100 g krem sira
- 180 ml grčkog jogurta (1 pakiranje)
- 1 šaka šumskog voća ili nekog drugog po želji
- 1 mala žlica vanilije (ekstrakt)
- 2 žlice bagremovog meda
Sirup
- 1 šaka voća
- 1 velika žlica meda
I još
- malo integralnih keksa bez šećera
Priprema
Krema
Vrhnje za šlag, sir i jogurt miksajte dok se ne zgusne, zatim dodajte malu žlicu vanilije i 2 velike žlice meda. Miksajte do željene čvrstoće.
Sada 1/3 te smjese stavite u blender zajedno sa šakom voća i usitnite.
Sirup
Voće i med kuhajte dok se ne zgusne i zatim usitnite i procijedite.
Slaganje
Kekse stavite kao podlogu i zatim naizmjenično stavljajte voćnu i bijelu smjesu te prelijte sirupom.
Ja sam zbog slikanja stavila u velike čaše, inače imate dovoljno smjese za 4 male čaše!
Lijepo ukrasite i uživajte!
Fotografije: Nikolina’s Kitchen